Promotion

En nu naar buiten!

Be *You* nique

Promotion

Een paar jaar geleden werkte ik als styliste voor, met name, artiesten. Van bekend tot nog onbekende artiesten. Ik sprak heel veel met ex The Voice of Holland en X-Factor kandidaten. Ik ben gaan analyseren: hoe komt het nou dat de ene wel doorbreekt en de andere niet? Gebrek aan talent? Nee zeker niet. Gebrek aan zakelijke kennis, dat wel. Als artiest ben je net zo goed een product als een fles cola in de supermarkt. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen boodschap, kennis en expertise maar je moet jezelf wel degelijk kunnen onderscheiden van de anderen in jouw vakgebied, en om dit te kunnen doen is zelfbewust zijn heel belangrijk. Dit heeft alles met branding te maken. Check hiervoor mijn branding pagina.
Terug naar promotie. Wanneer je dus zelfbewust bent en jouw boodschap gevonden hebt is het zaak om deze op een goede manier naar buiten te brengen.
Een mooi bruggetje, vorig jaar (2016) deed ik mee aan de Business BNN’R Challenge van Zarayda Groenhart. Hier leerde ik een hele belangrijke les. It’s your presence, not your promotion.’

”het gaat niet om hoe je jezelf krampachtig neer wilt zetten. Het gaat om je aanwezigheid in het moment zelf. Om het gevoel dat JIJ meeneemt naar het moment. Je hoeft het niet te presteren. Het enige dat je hoeft te doen is: er zijn en jezelf in alle rust en vertrouwen te laten zien.” – Zarayda Groenhart

Misschien denk je, maar Lana, is dit niet in tegenspraak met wat je verteld over juist bewust je boodschap naar buiten sturen?
Nee dat is het niet en ik zal je vertellen waarom. Toen ik nog werkte als styliste kreeg ik vaak te maken met jonge talenten die buiten zichzelf traden. Die dachten dat ze een bepaalde rol moesten spelen, dat ze ook precies datgene moesten doen waar anderen wel succesvol mee zijn geworden. Maar wat voor anderen werkt, hoeft niet voor jou te werken. Wanneer je eerst bewust bent van jezelf kun je pas bepalen hoe jij je boodschap naar buiten kunt maar vooral ook wilt sturen. Dat is het moment dat je ook kunt loslaten, vertrouwen en heel erg kunt gaan genieten.

Voor mij is het allerbelangrijkste, met de creatieve ondernemers waar ik mee werk, om eerst te kijken naar het verhaal, de persoon achter het merk, dan door naar de ”aankleding’ en dan pas het ”podium” op. Zodat jij alleen nog maar hoeft te stralen en te doen waar jij het allerbeste in bent!

Content planning

Als je eenmaal hebt bepaald welke content je wilt gaan gebruiken en met welk doel, ga je dat inplannen. Je hebt inmiddels je droomklant leren kennen en kent jouw publiek. Je bepaald vooraf wat je gaat plaatsen, over welk onderwerp, met welke frequentie en op welk kanaal. Een voordeel van planning is dat je achteruit en ook voorruit kunt plannen. Het andere grote voordeel, is dat je als ondernemer daarmee rust creëert. Wees niet te bescheiden met hoe vaak je dezelfde content kunt inplannen. Gemiddeld moeten mensen zeven keer iets van je lezen of zien voordat ze tot een aankoop over gaan. Als jij bijvoorbeeld een event in je nieuwsbrief meldt, is een of twee keer niet voldoende, Dit zal je een paar keer moeten herhalen, verpakt in verschillende woorden of media.

Mij als jouw visuele content regisseur?

Wil jij zichtbaar zijn met jouw (online) training, een event, een single of in het algemeen meer zichtbaarheid voor jouw bedrijf.
Ik ben er voor al jouw visuele content. Speciaal voor jouw op maat, content die past bij jouw publiek. Dit plannen we samen of met mijn mooie netwerk aan de beste fotografen, videograven en stylisten. Boek hier vrijblijvend een brainstorm sessie. En laat je informeren en inspireren. Ik heb er zin in!

 

 

N

Jezelf presenteren in professionele video’s

N

Meer impact online met ontworpen visuals

N

Jouw kennis en ervaring online delen en verkopen

N

potentiële klanten bereiken en binnen halen met list-building

%

Meer kans dat iemand iets bij je koopt wanneer je video inzet

%

van de marketeers overwegen live video te gebruiken zoals bijvoorbeeld via Facebook.

%

Van de marketeers gebruiken Snapchat. Hier is dus heel veel ruimte om je te onderscheiden. Meer leren?

Contact