Branding

Een plan en dan?

Branding is about so much more than what people see.
It’s about how you make people feel!

Ik breng jouw identiteit (opnieuw) tot leven

Je droomt er al een tijdje van, een eigen onderneming, jouw eigen product of dienst op de markt en je hebt een geweldig idee! Een idee waarvan jij denk dat het kans van slagen heeft en dat iedereen op jouw product of dienst zit te wachten. Hier ga je dan natuurlijk héél veel geld mee verdienen. Een heel mooi streven maar echter heeft dit resultaat wel wat geduld en strategische stappen nodig. Ikzelf vind dit een heel leuk en inspirerend proces en ik geloof dat er ruimte is voor iedereen. Voor iedereen is er een plek op de markt om deze te veroveren. Maar waar begin je? hoe positioneer jij jezelf? Hoe creëer je interessante content en hoe zorg je uiteindelijk voor een regelmatige inkomsten stroom.

Branding is een mooi begin om al deze vragen te beantwoorden voor jezelf en hier naar toe te bouwen.
Wat is branding eigenlijk? Kijk dit interessante filmpje om meer duidelijkheid te krijgen.

Nu je een beeld hebt van wat ‘branding’ is gaan we kijken naar wat ‘branding’ voor jou kan betekenen.
Hieronder vind je een aantal tips.

Tip 1. je waarom?

Weet jij waarom je doet wat je doet? Als ondernemer is het prettig om voor jezelf een hoger doel te bepalen om je te motiveren en te stimuleren, want je gaat waarschijnlijk erg veel tijd in je onderneming stoppen, en kiezen voor ondernemen is niet altijd de makkelijkste weg. Dus zul je het langer volhouden met een hoger doel, jouw drijfveer!
Maar jouw waarom gaat niet alleen over jou. Jouw waarom gaat vooral over je ideale klant. Wat doet jouw bedrijf om dat verschil te maken voor je potentiële klanten? Denk hier goed over na en leg vast welke maatschappelijke visie je bedrijf heeft.
*Hieronder een inspirerend filmpje van Simon Sinek over zijn theorie ”De gouden cirkel”

Tip 2. Een thema passend bij jouw visie

Wanneer je een duidelijke visie over jouw product en/of dienst hebt bepaald kun je kijken naar een passend thema.
Een thema die je in alle communicatie uitingen kunt doorvoeren. Je laten inspireren hiervoor is helemaal niet erg maar blijf vooral dicht bij jezelf. Creëer jouw eigen ”taal”  en bedenk een mooie passende slogan/one liner. Ook kleur gebruik is erg belangrijk, lees hierover op mijn design pagina.

Tip 3. Wees consistent in al je communicatie uitingen.

Wanneer je weet waar jouw bedrijf voor staat, hou dit dan vast in al jouw uitingen. Zo creëer je herkenbaarheid en weet de klant en volger wat ze aan jou hebben. Dit is een heel belangrijk punt! Je communicatie uitingen kun je doorvoeren op jouw website, salespagina, flyers, advertenties en social media. Maar ook kun je jouw thema doorvoeren in de inrichting van jouw kantoor en is het ook handig om goed naar jezelf te kijken. Hoe presenteer jij jezelf, wat voor kleding draag je? Past dit bij jouw visie en thema?

Tip 4. Laat jezelf zien!

Tegenwoordig is personal branding van hele grote waarde in een bedrijf. Laat jezelf zien en durf jezelf te onderscheiden. Wees niet bang om jouw verhaal te delen.

Goede branding is waardevol

Het is logisch dat je als startup soms nog wat zoekende bent naar de beste manier om je product of dienst onder de aandacht te brengen. Ieder bedrijf ontwikkelt daar zijn eigen methodes voor. Of misschien ben je al ondernemer en een beetje ”ingedut” en heb je behoefte aan een frisse wind door je bedrijf. Ik hoop dat de bovenstaande tips je een beetje op weg kunnen helpen. Maar natuurlijk komt er nog veel meer bij kijken en hier wil ik jou graag bij helpen.

N

breng jouw identiteit (opnieuw) tot leven

N

positioneer jezelf op de markt

N

Integreer jouw lifestyle in jouw bedrijf

N

Optimaliseer jou zichtbaarheid zowel offline als online

Mijn waarom

Elke dag begeleid ik (jonge) creatieve ondernemers en start-ups op weg naar hun eigen succesverhaal en dat met heel veel plezier!
Er is zoveel talent en mensen met mooie ideeën die van waarde zijn in deze maatschappij. Daarom zet ik mijn eigen talenten en kennis in om samen een stap in de goede richting te zetten. Ik weet zelf hoe moeilijk het kan zijn om te vinden wie je bent, wat je wilt en waarom. Ik vind het dan ook prachtig om te zien hoe ik iemand meer zelfvertrouwen en richting kan geven door samen opzoek te gaan naar deze antwoorden en hiermee deel uit te maken van een succesvol eind resultaat.
Ik ben benieuwd naar jou verhaal en hoop je snel te ontmoeten!