De weg naar succes is de weg van jezelf blijven ontwikkelen.

Ik heb al vaker geschreven over zelfreflectie, je eigen zwaktes en sterke kanten heel goed kennen. Vaak als iets niet zo loopt als dat je zou willen of iemand niet zo’n leuke houding heeft naar jou, dan wijzen we de vinger naar diegene. Terwijl de oplossing bijna altijd bij jezelf ligt. Wordt iemand boos terwijl je het helemaal niet zo bedoelde. Dan ligt het hoogstwaarschijnlijk aan jouw eigen manier van communiceren.

Soms merk ik waneer ik even wat minder lekker in mijn vel zit dat ik sneller geïrriteerd raak en mezelf dan wel eens een soort slachtoffer kan voelen. Dat ik bijvoorbeeld niet de erkenning krijg waarvan ik vind dat ik die verdien. Laatst bedacht ik me, hey het ligt niet aan de mensen om mij heen. Het is mijn eigen EGO. Mijn EGO die dwarsligt. Mijn EGO die constant tegen mij spreekt ‘zie je nu wel, ik krijg helemaal geen complimenten, geen eer voor mijn werk.. maar ondertussen… ik verdien veel meer dan dit!’

Eigenlijk schuilt hier super veel onzekerheid in en behoefte aan externe bevestiging. Mijn ego probeert dit te compenseren. Dit is natuurlijk gedrag. Maar niet bepaald handig. Met dit gedrag veranderd jouw houding en door die veranderde houding, reageert de buitenwereld ook weer anders op jou. Het principe, je krijgt wat je geeft is écht waar!

Wat doe je dan wanneer je dit signaleert bij jezelf?  

Gooi je EGO aan de kant en zet zelf eens de eerste stap! Bijv: wanneer jij een compliment van een bepaald persoon wilt ontvangen is dit jouw eigen verlangen! Wat zou er gebeuren als jijzelf eens de eerste stap zet en deze persoon een compliment geeft.

Tenslotte toon je écht karakter wanneer je zo naar jezelf durft te kijken en instaat bent een betere versie van jezelf te worden.

‘Be The Change You Want To See In This World’

 

Be a little more you and less them! Mijn blog gaat over écht durven staan voor wie je bent, jouw eigen pad volgen, doorzetten en trouw zijn/blijven aan jezelf. Dit zijn belangrijke kernwaardes voor een gelukkiger leven. Is het makkelijk om dit altijd te leven? Absoluut niet! En weetje, het is ook helemaal niet erg om het soms even niet te weten, om je twijfels te hebben en onzeker te zijn. Door te vallen en jezelf weer met opgeheven hoofd omhoog te hijsen, te leren van jouw ervaringen, creëer je een goede basis voor meer persoonlijk en zakelijk succes en is dat niet wat we allemaal willen?! 

Volg jij mij al op instagram? Ik deel hier regelmatig mijn ervaringen, verhalen en tips.