Be a little more you and less them! Deze blog gaat over écht durven staan voor wie je bent, jouw eigen pad volgen, doorzetten en trouw zijn/blijven aan jezelf. Dit zijn belangrijke kernwaardes voor een gelukkiger leven. Is het makkelijk om dit altijd te leven? Absoluut niet! En weetje, het is ook helemaal niet erg om het soms even niet te weten, om je twijfels te hebben en onzeker te zijn. Door te vallen en jezelf weer met opgeheven hoofd omhoog te hijsen, te leren van jouw ervaringen, creëer je een goede basis voor meer persoonlijk en zakelijk succes en is dat niet wat we allemaal willen?!

Met ontzettend veel plezier deel ik regelmatig mijn ervaringen, verhalen en tips op mijn Instagram. Ik kreeg dan ook steeds vaker super interessante vragen, die ik dan weer graag beantwoord. Of ik stel vragen en krijg dan super leuke reacties. Toen ik hiermee begon realiseerde ik mij dat we in sommige situaties helemaal niet zo alleen zijn als we wel eens denken. We gaan eigenlijk allemaal door dezelfde fases heen en sommige ervaringen en situaties hebben veel overeenkomsten. Door deze te delen kunnen we leren van elkaar en daarom besloot ik vanaf nu de vragen + mijn antwoorden ook op mijn blog te delen.
Lees je mee?!

Wat is jouw grootste uitdaging in het ondernemerschap?

Een tijdje geleden vroeg ik aan mijn volgers ‘wat is jouw grootste uitdaging in het ondernemerschap?’  Ik kreeg veel mooie reactie’s, o.a van Lanne van Delft, die met haar coaching praktijk ‘Your New Today’ dagelijks inspireert om een leven te creëren waar je echt blij van wordt en te ontdekken wat écht bij je past!

 

Lieve Lanne,

Het is natuurlijk al weer even geleden dat jij deze reactie plaatste. Maar ik wilde hem toch nog graag delen, want ik weet zeker dat we hiermee weer iemand anders kunnen inspireren zijn/haar eigen weg te gaan volgen!

Zo’n vier jaar geleden was dit ook mijn grote uitdaging en ik weet dat velen met ons deze struggle ook hebben.
Hoort dit niet bij groei? Zoekende zijn en af en toe verdwalen? Onzeker zijn of je wel het juiste pad bewandeld?

Mijn les

Een paar jaar terug had ik het beste inzicht ooit, deze wil ik graag met je delen. Ik was zo gefrustreerd opzoek naar wat ”mijn weg” zou moeten zijn, dat ik verdwaalde. Ik keek op naar anderen en ging mezelf vergelijken. Hierdoor legde ik mijn eigen ontwikkeling stil omdat ik mezelf constant aan het meten was met mensen/bedrijven die al aan de top stonden. Ik wilde dingen bereiken in 1 maand waar andere een paar jaar overdoen. Je kunt al raden dat ik hier totaal niet gelukkiger van werd. Sterker nog ik vond mezelf echt een failure omdat de projecten die ik deed nooit uitliepen op het grote succes wat ik in mijn hoofd had, onrealistisch dus.

Ik kwam op een punt dat ik realiseerde dat het zo niet langer meer kon, gooide acuut mijn werkzaamheden aan de kant en nam een ”sabbatical”. Het gevoel dat ik dit moest doen was zo sterk en bleek dus ook de beste beslissing in ‘Mijn ondernemers pad’ te zijn. Op het moment dat ik weer begon te doen wat ik leuk vind, op het moment dat ik weer voldoening uit mijn werk haalde en regelmatig waardering kreeg, bloeide ik helemaal op. Toen kwam het besef, ik hoef mijn weg helemaal niet te vinden, ik ben namelijk precies waar ik zijn moet en dit is altijd al zo geweest. Alles komt precies zoals het komt. Het leven geeft mij uitdagingen en ik mag kiezen wat ik ermee doe, of ik het aanga en of ik bereid ben om te leren en te groeien.
Ik weet het – klinkt best zweverig hè- maar zo heb ik het écht ervaren. Die dag had ik ineens mijn missie inzichtelijk en wist ik dat niemand mij van dat pad kon aftrekken. En geloof me, ik ben in de tussentijd nog vaak afgeleid geweest maar mijn eigen weg blijf ik volgen, soms loop ik alleen even een blokje om.

Lanne, ik denk dat jij precies bent waar je zijn moet! Daar kun je op vertrouwen en als je dan stopt met jezelf vergelijken en naar andere kijken weet ik zeker dat je de lat ook minder hoog legt. Jouw missie lijdt jou precies waar je zijn moet, volg jouw gevoel!

 

Volg jij mij al op instagram? Ik deel hier regelmatig mijn ervaringen, verhalen en tips. Zo kunnen we van elkaar leren om meer persoonlijk en zakelijk succes te creëren, want is dat niet wat we allemaal willen! Heb je ook een vraag, reageer hieronder, op Instagram of mijn mail: info@lanadekievit.com 

P.S. Lanne publiceert maandelijks een écht-lijstje op haar blog. Hier stelt zij vragen zoals wie inspireert/motiveert jou écht? en wat geeft jou eigenlijk het gevoel dat je écht Leeft? Vorige maand vulde ik dit lijstje in. Ben jij benieuwd? Je leest het hier!