Als je elke dag kunt doen wat je leuk vind, geef je jezelf ook elke dag voor de volle 100%, zeker als ondernemer sta je eigenlijk altijd AAN!

Soms ben je weken of maanden bezig met een grote opdracht of een eigen project. Je focus is helemaal daar, ondertussen heb je ook nog een privé leven.

Het vraagt soms veel van je, het ondernemerschap.

 

~AAN DE BUITENKANT ZIET IEDEREEN WAT HET JE OPLEVERT MAAR NIEMAND ZIET WAT HET JE KOST ~ 

 

Dus terwijl je jezelf zo aan het geven bent, hoe zorg je ervoor dat je ook goed voor jezelf blijft zorgen? Hoe zorg je ervoor dat je self-committed blijft en niet leeggezogen wordt door wat anderen van jou vragen en verwachten. Een tijd terug leerde ik om mezelf te zien als een stoplicht. Ik wil deze praktische tip graag met jou delen. Hieronder leg ik het je uit!

Een stoplicht gaat de hele dag door van groen naar oranje en uiteindelijk op rood.
Natuurlijk willen we allemaal het allerliefste dat we gewoon lekker door kunnen rijden en dat het stoplicht dus op groen staat. Dus als jij jezelf als stoplicht zou zien, sta jezelf natuurlijk ook altijd het liefst op groen.

Toch lukt dit niet altijd. Door werk of privé omstandigheden, je vraag veel van jezelf of hebt het gevoel dat anderen veel van jou vragen. Je wordt een beetje leeggezogen en misschien ga je hierdoor minder goed voor jezelf zorgen. Deze situatie voorkomen?

Een stoplicht die op rood staat gaat ook ALTIJD weer op groen! Zo werk het bij jou ook. Laten we jouw stoplicht in kaart brengen.

 

Ik hoop dat deze opdracht ook jou gaat helpen in balans te blijven en goed voor jezelf te zorgen zodat jij altijd self-committed bent.
Ik wens je veel succes met het maken van jouw eigen stoplicht en mocht je nog vragen hebben, laat het weten in de reactie of stuur een mailtje naar: info@lanadekievit.com